2017-07-25 08:42:54• hírek • refszatmar.eu

Négy szatmári kezdi el a teológiai tanulmányokat Kolozsváron

Az utóbbi években a klérus sokat panaszkodhatott arról, hogy kevesen választják, mint életpályát a lelkipásztori hivatást, még a református felekezetben is. Ez az év azonban úgy néz ki, hogy kivétel. A tíz királyhágómelléki ifjúból négy szatmári kötődésű fiatal kezdi el tanulmányait a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben.

Csatári Leila és Gáti Gábor a Szatmárnémeti Református Gimnázium tanulói voltak, Nagy Dávid a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban végzett, míg Gecse Krisztián ugyan szilágysági gyökerű, de az utóbbi két évben Szatmárnémetiben járt egyetemre.

Rácz Ervin szatmári ifjúsági előadó nagy örömmel fogadta hétfőn délben a sikeresen vizsgázókat. Érdeklődéssel hallgatta elhívásuk történeteit és biztatta őket arra, hogy ne csalódjanak, ne adják fel azt, amire elhívta őket az Úr.

Csatári Leila a Szatmárnémeti-Németi Református Egyházközséghez tartozik, akárcsak Nagy Dávid. Gáti Gábor az egri, míg Gecse Krisztián a varsolci gyülekezet tagja. Mind a négyen küldetéstudattal, Istentől kapott feladatokra várva kezdik el a hat évig tartó teológiai tanulmányokat. Tapasztalták már Isten jelenlétét, munkáját, mentő szeretetét az életükben, s ezt a nagyszerű érzést másoknak is át akarják adni. Küldőjük segítse őket mindebben!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: